Select Page

Tengah hari tadi terima panggilan telefon yang nak view bilik pejabat. Aku cakap boleh datang tengok pukul 3. Dia pun setuju.

Unit ni terletak di Ukay Perdana, Ada 3 bilik pejabat, 1 bilik meeting dan satu surau. Setiap bilik lengkap dengan Aircond dan meja pejabat. Pejabat juga lengkap dengan unifi.

Ada 2 bilik yang kosong. 1 bilik disewa antara RM450-RM550 beza ikut keluasan.

Aku dah sampai awal masa sesi viewing pukul 3 petang tu. Sekali 3.15 masih tak sampai aku pun call. Ahh jem. Katanya ada kawan datang pejabat. Tak sempat nk datang. Pening. Dia kata nak view besok. Harap ada rezeki.

Ada 1 bilik yang kosong ni bunyi compressor aircond nya kuat sangat. Nak kena panggil orang aircond tengokkan. Harap boleh repair.

Unit ni aku buat untuk sewa bilik pejabat sebab kelengkapan meja dan aircond dah sedia ada, aku cuma tambah lagi 2 bilik. Lagipun aku mengenang dulu masa beroperasi di Wangsa Melawati, aku bermula dengan sewa 1 bilik pejabat.

Sewa satu untuk 1 floor makin mahal. Market untuk bilik sewa pejabat disini masih ada. Tahun depan, bila covid dah tak de, InsyaAllah boleh penuh bilik pejabat ni.

Teringat masa kami mula berniaga pun hanya menyewa bilik pejabat di Wangsa Melawati. Lepas setahun, aku ambil lagi 2 bilik kat situ untuk beroperasi sebab makin berkembang.

Sampai satu masa kami ambil juga 1 floor di Taman Melawati sebab barang dah banyak sangat dan nak keluar masuk bilik pun dah sempit, berlaga punggung.

Walaupun dah pindah pejabat, aku masih lagi continue sewa 1 bilik pejabat di Wangsa Melawati tu. Banyak kenangan kat situ. Susah nak lepaskan.

sewabilik my
Author: sewabilik my